Mörkläggning

Mörkläggande solskydd

 

En mörkläggande väv ett utmärkt val i sov- och barnrum där du vill stänga ute solljus eller gatulyktor. Med en mörkläggande väv undviker du att bli väckt av solens strålar, som tränger igenom gardinen och gör rummet ljust, en sommarmorgon.

 

Många av produkterna i vårt sortiment går att få med mörkläggande eller fördunklande funktion. En plisségardin med duetteväv är ett utmärkt val för mörkläggning. För rullgardiner finns mörkläggande vävar och väljer du en modell med styrskenor får du en optimal mörkläggningsgardin. Även lamellgardiner och hissgardiner finns som alternativ till mörkläggning. Tycker du om den klassiska aluminiumpersiennen väljer du en mörk lamell och en modell med privacy-funktion, d.v.s. att du slipper de stansade hålen för linorna i lamellerna och får därmed en fördunklande effekt.

 

Spolrullgardiner

- det ultimata solskyddet för offentliga miljöer

 

De är idealiska som mörkläggningssystem för offentliga miljöer så som skolor, konferenslokaler mm. Manövrering med vevbox eller motordrift, även fjärrkontrollerat. Spolrullgardiner är robusta och finns med motorstyrning, för att klara de hårda påfrestningar de utsätts för i offentlig miljö. De är funktionssäkra och kräver därför lite underhåll. I vår kollektion har vi mängder av snygga vävar att välja på.

Spolgardin i kassett för total mörkläggning Spolgardin i kassett för total mörkläggning

 

Spolgardin

 

I exempelvis skolor, sjukhus och kontor, där det ställs extra höga krav på driftsäkerhet och kvalité, är spolgardinen det självklara valet för invändigt solskydd. De levereras med kraftiga, profilerade aluminiumrör och manövreringssystem som testats för att klara av de påfrestningar som kan tänkas uppkomma i den offentliga miljön.