Produktblad Lamellgardiner

Lamellgardiner

Flexibla gardiner

 

Lamellgardiner kombinerar funktionellt solskydd med dekoration och ger de stora fönsterpartierna en härlig textil känsla. Ljusinsläppet regleras genom att vrida de lodräta lamellerna så att bara önskat ljus släpps in.

 

Gardinens stora variation gör att ditt fönsterparti kan vara indelat i flera mindre fönster, och varje fönster kan ha sin separata skena med lameller, dessutom kan fönstret vara i skrå. Inte nog med det! Du kan dessutom få lamellerna i olika färger. Lamellgardinen är också utmärkt som rumsavdelare

En gardin - flera valmöjligheter En gardin - flera valmöjligheter

Modeller

En frihängande lamellgardin lämpar sig för lodräta fönster. Fönstret får gärna vara ett snedfönster, välvt eller konvext fönster. En fjäderspänd lamellgardin hålls på plats med hjälp av två parallella skenor och fungerar både till lutande och vågräta fönster.

 

Lamellbredder

Lamellerna finns i fyra olika bredder. 63 mm för de lite mindre fönstren, 89 mm passar bra i alla fönster, 127 mm väljer du till större glaspartier och 250 mm lämpar sig till extra stora fönster och som rumsavdelare.

 

Färgskala

Välj bland ljusa och mörka toner, enfärgade och mönstrade, jordnära och färgsprakande kulörer – en färg för varje smak helt enkelt. Dessutom väljer du om skenan ska vara vit, svart eller aluminium.

 

Vävkvalitéer

En transparent väv är ett bra val när du både vill ha mycket ljus i rummet och behålla utsikten. Med en halvtransparent väv får du lagom mycket ljus in i rummet. Du är också rimligt skyddad för insyn och i de flesta fall ser man inte annat än silhuetter genom väven. Väger insynsskydd tyngre än utsikt är det en tät väv du ska välja. Med en mörkläggande väv undviker du att bli väckt av solens strålar, som tränger igenom gardinen och gör rummet ljust, en sommarmorgon.

 

250 mm breda lameller

 

En lamellgardin med breda lameller förstärker textilkänslan i fönstret och ger en mer ombonad miljö trots den strikta formen. Lamellen är 25 cm bred och har vackra lister i trä eller aluminium både i över- och underkant. Listerna kan också placeras på hela lamellen och det ger gardinen en mer asiatisk känsla. Ett fönster är inget måste för en lamellgardin – häng den t ex i ett större rum som avdelare eller skapa en snygg avskärmning i hallen för att dölja kläder och skor.

loading...